Başsavcı '17-25 Aralık milat değil' dedi: Ucu AK Parti'ye dokunur mu?

Başsavcı '17-25 Aralık milat değil' dedi: Ucu AK Parti'ye dokunur mu?

'Ankara'da 15 bin ByLock kullanıcısı olduğu tespit edildi'

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, Gülen Örgütü ile mücadelede 'milat' ilan edilen 17-25 Aralık soruşturmalarını toptan bir kriter olarak görmediklerini belirtti. Başsavcı Kocaman, “Örgütün yönetici takımını alalım, adam himmet toplamış, örgüt adına toplantılar düzenlemiş. Sohbetleri o organize etmiş. Bu kişi 17-25’ten önce de sonra da sorumludur” dedi.

Ankara’da 15 bin ByLock kullanıcısı olduğunun tespit edildiğini dile getiren Kocaman, bunların büyük çoğunluğuna operasyon yapıldığını, ancak yüzde 25’lik bir kısmının halen durduğunu kaydetti. Kocaman, “Bu kullanıcıların büyük bir bölümü soruşturmalara konu edildi. Ancak Emniyet ve ilgili kurumlardaki yoğunluk nedeniyle bunların tamamına adli soruşturma açılamadı” dedi.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nin bir 'FETÖ' davasında “sempatizan” diyerek üyelikten yargılanan kişiye beraat vermesiyle ilgili kararın sorulması üzerine Kocaman, “Ben bu kararı eleştiriyorum” ifadesini kullandı.

Gülen Örgütü ile mücadelede milatın 17-25 Aralık olarak kabul edilmemesi, bu tarihin öncesinde örgüte destek sağlayan AK Partili isimlerin de soruşturmalara dahil edilebileceği ihtimalini gündeme getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.