Ahraru'ş Şam sessizliğini bozdu: Rejimin kalbinde operasyon!

Ahraru'ş Şam sessizliğini bozdu: Rejimin kalbinde operasyon!

Ahraru'ş Şam grubu başkent Şam'ın doğusunda askeri operasyon başlattı. Bölgeden yeni görüntüler yayınlandı.

Ahraru'ş Şam grubu başkent Şam'ın doğusunda askeri operasyon başlattı.

Suriye'deki etkin muhalif gruplardan olan Ahraru'ş Şam, dün yaptığı bir açıklamayla başkent Şam'ın doğusunda askeri operasyon başlattığını ilan etti.

"Haksızlığa Uğratıldılar"

Ahraru'ş Şam'a bağlı sosyal medya ağları üzerinden yapılan açıklamada, Suriye'nin Guta bölgesine başlatılan askeri operasyonun ismi "Haksızlığa Uğratıldılar" olarak açıklandı.

Guta bölgesindeki sivillerin rejime bağlı güçlerce sürekli olarak gelişigüzel bir şekilde hedef alındığının ifade edildiği açıklama sonrasında bölgede yaşanan çatışmalarla ilgili görüntüler grup tarafından servis edildi.



Hedef: Harasta

Ahraru'ş Şam grubu başlatılan askeri operasyonun ilk aşamasında Doğu Guta bölgesindeki Harasta beldesindeki rejim mevzilerine yönelik Feylaku'r Rahman grubuyla ortak saldırı başlattı.

Grubun bölgede yaşanan çatışmalarla ilgili yayınladığı görüntüler:

"Guta'da yeni bir sayfa"

Grup tarafından yapılan açıklamada Guta bölgesindeki tüm grupların operasyona katılmasıyla bölgede yeni bir sayfanın açılacağı ifade ediliyor.

Öte yandan bölgede başlatılan askeri operasyonda rejim güçlerinden çok sayıda kişinin öldürüldüğü, yüklü sayıda silah ve mühimmatın muhalifler tarafından ele geçirildiği bölgeden aktarılan diğer bilgiler arasında.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.