IŞİD rejim güçlerini pusuya düşürdü: En az 50 ölü

IŞİD rejim güçlerini pusuya düşürdü: En az 50 ölü

Suriye'nin doğusunda IŞİD'in düzenlediği saldırıda rejime bağlı güçlerden onlarca kişi öldü.

Suriye'nin doğusunda IŞİD'in düzenlediği saldırıda rejime bağlı güçlerden onlarca kişi öldü.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, rejim güçleri ve yabancı Şii milislere ait askeri konvoya IŞİD tarafından düzenlenen pusuda rejime bağlı güçlerden onlarca kişi öldü ve yaralandı.

En az 50 ölü

Aktarılan bilgilere göre, IŞİD tarafından düzenlenen pusuda rejim güçlerinden en az 50 kişi öldü, çok sayıda askeri araç tahrip edildi. Deyr ez Zor'un doğu kırsalındaki Meyadin beldesinin batısında dün düzenlenen saldırıda IŞİD'in çok sayıda silah ve mühimmatı da ele geçirdiği bilgisi aktarılıyor.

5 kamyon askeri mühimmat

IŞİD'e bağlı Amak Ajansı tarafından saldırıyla ilgili yapılan açıklamada, rejime bağlı güçlere düzenlenen pusuda 5 kamyon dolusu askeri mühimmatın ele geçirildiği ifade edildi.

Öte yandan Rus yapımı T-90 tipi tankın da saldırılarda imha edildiği ifade edilirken, tamamen kullanılamaz hale gelmiş tankın görüntüsü de ajans tarafından paylaşıldı.

Ajans tarafından paylaşılan görüntüler:



Rusya tarafından rejim güçlerine hibe edilen T-90 tanklarının oldukça etkili saha performansına sahip olduğu biliniyor.

Öte yandan örgütün sosyal medya ağları üzerinden paylaştığı diğer görüntülerde öldürülen rejim askerlerin resimleri de yer alıyor. 

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.