İngiltere: Rakka'daki anlaşmayı onaylamadık

İngiltere: Rakka'daki anlaşmayı onaylamadık

İngiltere, IŞİD'in Rakka'dan tahliyesini öngören anlaşmayı onaylamadıklarını açıkladı.

İngiltere Dışişleri Bakanlığında İngiliz Milletler Topluluğu ve Birleşmiş Milletlerden Sorumlu Devlet Bakanı Lord Tarık Ahmad, parlamentoda yaptığı bilgilendirmede IŞİD'in PKK'nın eline geçen Rakka'dan tahliye edilmesine yönelik "Görüşmelere dahil olmadık ve bu kararı da onaylamadık. Bu, Rakka Sivil Konseyi ve aşiret büyükleri de dahil olmak üzere yerel liderler tarafından yapılan yerel bir anlaşmaydı." değerlendirmesinde bulundu.

IŞİD hala tehdit oluşturduğunu söyleyen Lord Ahmad, şöyle konuştu:

"IŞİD'i bitirmeye kararlıyız. IŞİD'in bölgeyi kaybetmesi nedeniyle oradan dönenlerin oluşturduğu riske karşı da hazırız. Anlaşma özellikle SDG tarafından biliniyordu, bu yerel bir aşiret anlaşmasıydı. Tahliyenin amacı, özellikle kadınların ve küçük çocukların bulunduğu Rakka'da sivil can kaybını en aza indirmekti."

ABD ve PKK'nın Rakka'ya yönelik aylar süren kuşatmasının ardından taraflar anlaşma masasına oturmuştu. Anlaşma ile birlikte IŞİD üyeleri Rakka'yı tamamen terketmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.