"Yemen'de dünyanın en büyük kıtlığı yaşanabilir"

"Yemen'de dünyanın en büyük kıtlığı yaşanabilir"

Birleşmiş Milletler (BM) raporuna göre Suudi Arabistan Yemen'de barış ve güvenliği tehdit ediyor.

BM gözlemcileri tarafından hazırlanan rapora göre, Suud Arabistan öncülüğündeki Arap Koalisyonu Yemen'de barış ve güvenliği tehlike altına sokuyor.

Rapora göre, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon insani yardımların ülkeye girişini kısıtladı ve barışa yönelik istikrar çabalarını baltaladı.

Geçtiğimiz günlerde Yemen'de Husilerin kontrolündeki bölgeden Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a yönelik balistik füze fırlatılmış, füze Suudi Arabistan hava sahasında imha edimişti.

Füzenin fırlatılmasına tepki olarak Suudi Arabistan'ın öncülüğündeki Arap koalisyonu, Yemen'deki hava, deniz ve kara tüm sınır geçişlerinin kapatılmasını öngören bir karar almıştı.

"Dünyanın en büyük kıtlığı yaşanabilir"

Sınır kapılarının kapatılmasından önce de ülkede temiz su ve temel ihtiyaç maddelerine ulaşımda sıkıntılar yaşanırken, BM uzmanları sınır kapılarının tekrar açılmaması durumunda ülkede dünyanın en büyük kıtlığının yaşanabileceğini belirtiyor.

"20 milyon kişi yardıma muhtaç"

BM verilerine göre Yemen'de 11 milyonu çocuk toplamda 20 milyon kişinin acil insani yardıma muhtaç olduğu belirtiliyor. Öte yandan ülkede görülen kolera vakası sayısı da 1 milyona yaklaşmak üzere.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.