İsrail'den Arap liderlere çağrı: Sedat'ın izinden gidin

İsrail'den Arap liderlere çağrı: Sedat'ın izinden gidin

İsrail'den 'ılımlı Arap liderlere' çağrı: Eski Mısır Cumhurbaşkanı Sedat'ın izinden gidin.

Suudi basınına demeç veren ilk İsrail Genelkurmay Başkanı olan Gadi Eisenkot'un 'İran’a karşı koymak için ılımlı Arap ülkeleriyle istihbarat paylaşımına hazır olduklarını' açıklamasının ardından, İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman da diğer bir teklifte bulundu.

Sputnik'te yer alan habere göre Liberman, dün Facebook hesabından yaptığı paylaşımda, 'ılımlı Arap liderleri' İran'a karşı ittifak oluşturmak amacıyla Kudüs'e davet etti.

"Ortadoğu'nun en çok ihtiyacı olan şey bu"

Eski Mısır Cumhurbaşkanı Enver Sedat'ın tarihi İsrail ziyaretinin yıldönümünün arifesinde böyle bir açıklama yapan Liberman, söz konusu Arap liderlere Sedat'ın izinden gitme çağrısı yaptı: "Enver Sedat akıntılara karşı duran cesur bir liderdi ve diğer Arap liderlerin İsrail'le stratejik ilişkinin önemini anlamasının yolunu açtı. Tarihi İsrail ziyaretinden 40 yıl sonra bugün, bölge liderlerine Sedat'ın adımlarını takip edip Kudüs'e gelme ve yeni bir sayfa açma çağrısı yapıyorum. Şu anda Ortadoğu, ılımlı ülkelerin İran'a karşı koalisyon oluşturmasına her şeyden daha fazla ihtiyaç duyuyor"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.