"Rusya Google'a savaş açabilir"

"Rusya Google'a savaş açabilir"

Sputnik ve Russia Today gibi propaganda organlarının sıralamasının düşürülmesi durumunda Rusya harekete geçecek.

Kremlin yönetimi, arama motoru sonuçlarında Sputnik ve Russia Today gibi kendine bağlı propaganda organlarının alt sıralamalara düşürülmesi durumunda, Google'ın da bağlı bulunduğu Alphabet şirketine karşı harekete geçecek. Söz konusu açıklama dün, 21 Kasım tarihinde, Rusya'nın telekomünikasyon ve medya düzenleyicisi durumundaki Roskomnadzor Başkanı Aleksandr Zarov tarafından paylaşıldı. 

QHA'nın aktardığına göre Zarov açıklamasında, Alphabet Yönetim Kurulu Başkanı Eric Schmidt'e, geçtiğimiz Cumartesi günü kendisi tarafından yapılan yorumlara ve Google arama motorunda Rus internet sayfalarının nasıl işlem göreceğine dair net bir açıklama getirilmesi yönünde bir talep mektubu yolladığını aktardı. Şirketin karşılığına göre "misilleme"niteliğinde karşılık verebileceklerinin altını çizen Zarov, "Bir yanıt alacağız ve böylece daha sonra nasıl hareket edeceğimizi anlayacağız. Umuyorum ki görüşümüz dikkate alınır ve daha ciddi bir tutum içerisine girmek durumunda kalmayız." şeklinde konuştu.

18 Kasım tarihinde Halifax Uluslararası Güvenlik Forumu'nda konuşan Schmidt, Google arama motorunda taranan Sputnik haber ve makaleleri hakkında kendisine sorulan soruya, "Şirketimiz bu tarz internet sitelerini daha az ön plana çıkaracak şekilde çalışmalar yürütüyor fakat yine de bunların arama sonuçları listesinden tamamen çıkartılmasına karşıyız." şeklinde yanıt vermişti.

Sputnik ve Russia Today benzeri Rus propaganda organlarının doğrudan Kremlin tarafından fonlandığı biliniyor. Ayrıca Rus yönetimine bağlı bu tür haber siteleri ve servislerine, çıkarlarına uygun şekilde yanlış haberlerin hazırlanması, dolaşıma sokulması ile çeşitli propaganda faaliyetleri için Kremlin tarafından büyük önem veriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.