Vatikan'ın karanlık yüzü ifşa oldu

Vatikan'ın karanlık yüzü ifşa oldu

İtalyan yazar Vatikan'ın karanlık yüzünü ifşa etti.

Vatikan’da sular durulmuyor. Dünyanın birçok farklı ülkesindeki kiliselerde art arda patlak veren pedofili skandallarının ardından Katolikliğin merkezi bir kez daha büyük tartışmalara gebe. Vatikan'ın gizli belgelerini yayınladığı gerekçesiyle daha önce mahkemelik olan İtalyan gazeteci Gianluigi Nuzzi, yeni yazdığı "The Original Sin" adlı kitabıyla büyük bir polemiğin kapısını açtı.

Kitapta, papaz okulunda yaşanan eşcinsel ilişkiler de dahil olmak üzere Vatikan'da 'bir sürü gizli sapkın günahın işlendiği' iddia ediliyor. Kitap ayrıca Vatikan'ın en büyük gizemlerinden biri haline gelen 1983 yılında Vatikan çalışanının kızı olan 15 yaşındaki Emanuela Orlandi’nin kaybolmasını da araştırıyor. Kitapta Vatikan'ın medyada sürekli üretilen dedikodu ve spekülasyondan duyulan rahatsızlık nedeniyle 2011 yılında İtalyan savcılarıyla gizli olarak diyaloğa geçtiği iddia ediliyor. Böylece Vatikan'ın homoseksüel altkültürünün açığa çıktığı belirtiliyor. 

Rahibe Teresa yoksul değil miydi?

Nuzzi kitabında ayrıca skandallarla dolu Vatikan bankasını da inceliyor. Papa 6. Jean Paul ile Papa 2. John Paul'ün ve onların özel sekreterlerinin adına milyonlarca dolarlık hesaplar olduğunu iddia eden Nuzzi, Vatikan'da ayrıca Papaların reform yapmasını engelleyen derin devleti de tartışıyor. Rahibe Teresa'nın banka hesabına da yer veren kitapta, "yoksul" Teresa'nın inanılmaz miktarda parası olduğunu, parasını çektiği takdirde Din İşleri Enstitüsü olarak bilinen bankanın batabileceği aktarılıyor.

Vatikan Bankası’nda yolsuzluk iddialarını gün yüzeyine taşıyan iki gazeteci Nuzzi ve Emmanuele Fittipaldi 2015’te Vatikan mahkemesi tarafından sorgulanmış ve 8 ay süren mahkemenin ardından haklarında cezai soruşturmaya yer olmadığı kararı verilmişti. Nuzzi, gerçekleştirdiği basın toplantısında, avukatlarının kitabın kopyasını Vatikan'ın ceza savcısına elden teslim ettiğini açıkladı.

16 Kasım’da piyasaya çıkan Original Sin’in yayınlanmasının ardından Vatikan tarafından henüz bir açıklama yapılmış değil.

Kaynak: Utanç Günlüğü

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.