Trump, Mossad'ın sırlarını Rusya ile paylaşmış

Trump, Mossad'ın sırlarını Rusya ile paylaşmış

ABD Başkanı Donald Trump'ın Mossad'ın Suriye'deki faaliyetlerini Rusya ile paylaştığı öne sürüldü.

ABD Başkanı Donald Trump'ın, havaalanlarından tespit edilmeden geçebilecek bombalar geliştiren IŞID hücresine sızmayı planlayan gizli bir İsrail misyonunu açığa vurduğu öne sürüldü.

İsrailli Mossad üyeleri ile birlikte çalışan terörle mücadele birimi, Suriye’de bulunan bir IŞID hücresinin dizüstü bilgisayarlara yerleştirilebilecek bombalar geliştirdiğini ve bu bombaların havaalanı güvenliğince tespit edilmeden geçirilebilecek özellikte oldukları haberini aldı. İddiaya göre, ABD Başkanı bu bilgiyi Rus yetkililerle paylaştı.

Söz konusu istihbarat raporundan hareketle, havaalanları daha sıkı güvenlik kurallarını uygulamaya geçene kadar Trump yönetimi ve İngiliz yetkililerden uçaklarda dizüstü bilgisayarları ve diğer elektronik cihazları yasaklamaları isteniliyor.

'Güven sarsıcı'

Trump'ın, elindeki istihbaratı İsrailli yetkililerle görüşmeden ve onaylamadan Ruslarla paylaştığı kaydediliyor. İsrailli kaynaklara göre ABD’nin güven sarsıcı bu ihlali İsraillileri kaygılandırıyor zira Rusya ile İran ciddi müttefikler ve Rusların elde ettiği Ortadoğu ile ilgili istihbarat bilgilerini İran ile paylaşmaması için hiçbir neden yok.  

Ocak ayında, İsrail istihbarat yetkililerinin, gizli bilgilerin Trump yönetiminden Rusya'ya ve sonrasında İran'a sızmasından endişe duydukları rapor edildi. Kapalı oturumlarda görüşülen istihbarat raporlarında, Trump ya da mesai arkadaşlarının, Moskova'daki Vladimir Putin hükümeti ile şüpheli ilişkilere girmeleri yönünde kaygı duyulduğu yönündeydi.

Başkan Barack Obama döneminde Amerikan yetkilileri, Trump'in 20 Ocak'ta görev alışını takiben istihbarat bilgilerinin Beyaz Saray'a ve Ulusal Güvenlik Konseyi'ne aktardığından itibaren İsrail'in çok daha "dikkatli olması" gerektiğini ima ettiler.

Ancak başka bir raporda Trump tarafından Ruslara sızdırılan istihbarat kaynağının İsrail ajanı değil Ürdünlü olduğu iddia edildi.

Bir takım Ürdün kaynaklarından alıntılar içeren raporun içeriği, söz konusu istihbaratı elde edenin IŞİD içine sızan bir İsrailli casus olduğu iddialarıyla çelişiyor.

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.