İslam karşıtlığı 'ödülleri' açıklandı

İslam karşıtlığı 'ödülleri' açıklandı

Myanmarlı kadın lider, İslam karşıtlığında Trump, Le Pen ve Wilders'i geride bıraktı.

İslami İnsan Hakları Komisyonunun verdiği "İslamofobi ödüllerinin" sahipleri belli oldu. Uluslararası İslam karşıtları kategorisinde Myanmar Dışişleri Bakanı Aung San Suu Çi ilk sırada yer aldı.

Londra merkezli sivil toplum kuruluşu İslami İnsan Hakları Komisyonuİslam karşıtlığıyla mücadele kapsamında düzenlediği hicivsel etkinlikle bu yılki "İslamofobi ödüllerinin"sahiplerini açıkladı.

Komisyon, bu yıl birinci olarak İngiltere'nin en çok İslam karşıtı figürü olarak aşırı sağcı aktivist Tommy Robinson'u seçti. Robinson'un "birinciliği" elde ettiği kategoride TV sunucusu ve köşe yazarı Katie Hopkins, aşırı sağcı Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi'nin (UKIP) eski lideri Nigel Farage, "Britanya İçin" adlı aşırı sağcı partinin kurucusu Anne Marie Waters ile İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson da bulunuyordu.

AA'nın aktardığına göre Uluslararası İslam karşıtları kategorisinde de Arakanlı Müslümanlara yönelik katliama karşı sessiz kalan Myanmar Dışişleri Bakanı ve Devlet Başkanlığından Sorumlu Devlet Bakanı Aung San Suu Çi birincilik elde etti. Suu Çi, bu kategoride ABD Başkanı Donald Trump'ı, Fransa’nın aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi’nin lideri Marie Le Pen'i, Hollanda'da aşırı sağcı Özgürlükler Partisinin (PVV) lideri Geert Wilders'i geride bıraktı.

Komisyon, medya kategorisinde ise Fox News’i seçti. Fox News bu kategoride İngiliz Daily Mail ve The Sun gazetelerini geride bıraktı.

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.