ABD: PKK ile işbirliği devam edecek

ABD: PKK ile işbirliği devam edecek

Pentagon'dan PKK/YPG'ye doğrudan yapılan silah yardımları hakkında açıklama geldi.

ABD yönetimi, Suriye'de PKK/YPG'ye yaptığı doğrudan silah yardımını Rakka geri alındığı için sona erdirmeyi değerlendirdiğini ancak örgütle iş birliğine devam edeceğini açıkladı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) gündeme gelen "ABD'nin PKK/YPG'ye silah desteğinin kesilmesi" konusunda açıklamalarda bulunuldu.

ABD'nin PKK/PYD'ye silah desteğinin kesilmesine ilişkin AA muhabirine açıklama yapan Pentagon Ortadoğu Masası sözcülerinden Eric Pahon, örgüte başta Rakka olmak üzere sadece operasyon bazlı silah desteği verildiğini savundu.

Örgüte verilen desteğin "değerlendirildiğini" kaydeden Pahon, "Türkiye'ye her zaman, Kürt unsurları dahil SDG'ye (PKK/PYD) sınırlı, göreve özel ve askeri hedefleri yerine getirmek üzere silah verdiğimiz konusunda açık olduk. Bu politikamızla tutarlı olacak şekilde de IŞİD'i yenmek ve geri dönmesini engellemek üzere yapılan istikrar çabaları için ortaklarımıza verdiğimiz askeri desteğe yönelik yapılması gereken ayarlamaları yeniden değerlendiriyoruz." dedi.

Pahon, bölgede istikrarın sağlanması ve IŞİD'in bir daha ortaya çıkmaması noktasında, SDG ismini kullanan PKK/PYD ile iş birliğine devam edeceklerini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.