Özbek imam Trump ile aynı görüşte: Radikaller öldürülmeli

Özbek imam Trump ile aynı görüşte: Radikaller öldürülmeli

Tinchlik Cami imamı Toghay, Hizb-ut Tahrir ve IŞİD gibi grupların üyelerine ölüm cezası verilmesini istedi.

İnternetteki sosyal ağlarda yaptığı tartışmalı konuşmalar ile tanınan Özbekistan'ın başkenti Taşkent’teki Tinchlik (Barış) Cami imamı Shermurod Toghay Hizb-ut Tahrir ve IŞİD gibi grupların üyelerine ölüm cezası verilmesini talep etti.

Ozodlik radyosuna konuşan imam Shermurod Toghay ülkesinde barışı koruma adına böyle teklifi öne sürdüğünü savundu.

Dünya Bülteni'nin aktardığına göre İmam-Chibi Taşkent'te bir caminin imamı olan Shermurad Togayh 28 Kasım'da Facebook sayfasında, "İslam ülkelerinde böylelerine ölüm cezası veriliyor. Bizde bu cezayı uygulamalıyız. Dinimize, halkımızın gelişmesine engel olanlara merhamet gösteremeyiz. Bunlar hapishanelerde bedava yatmaya ve yemek yemeye alıştılar. Bunlardan kimseye fayda yoktur” dedi.

Bir gün sonra bu yazıyı sayfasından silen Özbek imam 'radikal' fikirde olanlara ölüm cezası verme talebini şöyle açıkladı:

"Bizde ölüm cezası kaldırıldı, bazı özgürlükleri elde ettik. Ancak aşırılık yanlıları provokasyonlara son vermiyorlar. Dünyadaki olayları görüyoruz. Mısır’da camiye saldırdılar. Amerika Birleşik Devletleri'nde Başkan Trump, araba kullanarak suçsuz insanları öldüren kişinin idam edilmesi gerektiğini söyledi. Ben halkın barışı için böyle bir öneri sundum, kim ne derse der, kararı da hükümetimize bırakıyorum…"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.