“Kuzey Kore’yle savaş ihtimali her gün artıyor”

“Kuzey Kore’yle savaş ihtimali her gün artıyor”

ABD Başkanı Trump'ın danışmanı McMaster, Amerika’nın Kuzey Kore tehdidini çözmek için zamana karşı yarıştığını belirtti.

Başkan Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı HR McMaster Kuzey Kore’yle savaş ihtimalinin her gün arttığını belirtti ancak silahlı bir çatışmanın tek seçenek olmadığını kaydetti.

McMaster, Amerika’nın Kuzey Kore tehdidini çözmek için zamana karşı yarıştığını belirtti.

McMaster’ın açıklamaları Kuzey Kore’nin 2 ay içinde ilk balistik füze denemesini gerçekleştirmesinin ardından geldi.

Son denenen füze önceki füzelerden daha yükseğe uçmuştu.

Kuzey Kore’nin nükleer ve füze programını devam ettirmesi nedeniyle son aylarda Washington ve Pyongyang arasında gerilim iyice artmış durumda.

Savunma Bakanlığı Pentagon’un batı kıyılarına savunma sistemleri konuşlandırmak için çalışma yürüttüğü belirtiliyor.

McMaster bu açıklamayı California’da katıldığı bir forumda yaptı.

McMaster, “Bu problemi silahlı çatışma dışında çözmek için yollar var ama bu bir yarış” dedi. McMaster Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’u kastederek,“Daha fazla yaklaşıyor ve fazla zaman kalmadı” ifadesini de kullandı.

Çin’i işaret eden McMaster, Pekin’in Kuzey Kore’ye tam bir petrol ambargosu uygulaması çağrısı yaptı.

McMaster, “Çin’e Çin’in çıkarına göre hareket etmesini söylüyoruz ki öyle hareket etmeliler ve bunun artan şekilde Çin’in çıkarına olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı, “Yakıt olmadan bir füzeyi düşüremessiniz” dedi.

Bazı uzmanlar, Kuzey Kore’nin denediği füzenin 13 bin km’den fazla yol kattettiğini belirtse de söz konusu füzenin bu kadar mesafede ağır bir savaş başlığı taşıyabileceği konusunda kuşkulu.

Bu uzmanlar, Kuzey Kore’nin Kuzey Kore’nin savaş başlığının atmosfere girmeden önce parçalanmasını engelleyecek teknolojiyi geliştirmediğini düşünüyor.

Amerikanın Sesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.