'Aileleri Budistlerce öldürülen çocukların desteğe ihtiyacı var'

'Aileleri Budistlerce öldürülen çocukların desteğe ihtiyacı var'

Sivil toplum kuruluşu RISDA'nın Başkanı Nuruzzaman: Bangladeş'te Arakanlı Müslümanların kaldığı kamplarla ilgili en büyük sorun kimsesiz çocuklar.

Merkezi Bangladeş'te bulunan Kaynak Tamamlama ve Sosyal Kalkınma Derneği (RISDA) Başkanı Muhammed Nuruzzaman, Bangladeş'teki kamplarda kalan Arakanlı Müslümanların yaşadığı zorluklar hakkında, "Şu anda kamplardaki başlıca sorunlardan biri, ailesi Arakan'da Myanmar ordusu ya da fanatik Budistler tarafından öldürülen kimsesiz çocuklar. Bu çocukların desteğe ihtiyacı var." dedi.

Myanmar ordusunun, silahlı militanlarla mücadeleyi öne sürerek Arakan'da sivillere düzenlediği saldırılarda 25 Ağustos'tan bu yana binlerce Müslüman hayatını kaybetti. Etnik temizliğe dönüşen saldırılarda 300'e yakın köy, ordu ve fanatik Budistler tarafından yok edildi. 600 binden fazla Arakanlı Müslüman dağlık bölgeler, nehir ya da deniz üzerinden Bangladeş'e kaçtı.

Arakanlı Müslümanlar canlarını kurtarmak için Bangladeş'e kaçmayı başarsa da yaşadıkları dram maalesef komşu ülkede de son bulmuyor. Birleşmiş Milletler verilerine göre, Bangladeş'e geçen Arakanlı Müslümanların yüzde 60'ından fazlası kadın ve çocuklardan oluşuyor.

Anne ve babalarını Arakan'da kaybeden çocuklar diğer Arakanlı Müslümanlarla Bangladeş'e geçiyor. Kamplarda kimsesiz binlerce çocuk olduğu belirtiliyor.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.