CHP: Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir

CHP: Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl, ''CHP olarak Kudüs ve oradaki Filistin halkının haklarını savunmak adına ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazırız.'' dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl, "Kudüs, asla bir siyaset anlayışının kurbanı edilmeyecek kadar hassas bir bölgedir. Orası bizim kırmızı çizgimizdir. Herkesin bu konuda çok dirençli olma zorunluluğu vardır." dedi.

Partisinin Karaman'da düzenlenen il kongresinde konuşan Bingöl, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararına ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

"Şimdilerde bir Kudüs meselesi var. Kudüs üç semavi din için çok kutsaldır. Kudüs, asla bir siyaset anlayışının kurbanı edilmeyecek kadar hassas bir bölgedir. Orası bizim kırmızı çizgimizdir. Herkesin bu konuda çok dirençli olma zorunluluğu vardır. Sadece ve sadece Kudüs'te Filistinli kardeşlerimizin haklarını savunmak, Filistinlileri orada ezmeye yönelik girişimlere karşı durmak bir bakış açısıyla sınırlayacak kadar sığ bir anlayış değildir. Kudüs, bizim kutsalımızdır. Biz CHP olarak Kudüs ve oradaki Filistin halkının haklarını savunmak adına ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazırız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.