Kudüs gösterilerinin sembolü olan Cuneydi'nin akıbeti belli oldu

Kudüs gösterilerinin sembolü olan Cuneydi'nin akıbeti belli oldu

Kudüs gösterilerinin sembol ismi haline gelen Cuneydi'nin amcası AA'ya konuştu.

Çok sayıda İsrail askeri tarafından gözleri bağlı şekilde götürülürken çekilen fotoğrafıyla adeta Kudüs direnişinin sembolü olan Cuneydi’nin amcası yeğeninin başına gelenleri AA'ya anlattı.

Çok sayıda İsrail askeri tarafından gözleri bağlı şekilde götürülürken çekilen fotoğrafıyla adeta Kudüs direnişinin sembolü olan 16 yaşındaki Fevzi el-Cuneydi’nin amcası yeğeninin başına gelenleri Anadolu Ajansı'na (AA) anlattı.

Herkesin merak ettiği Cuneydi’nin akıbetinin ne olduğu sorusunu cevaplayan amca Reşat el-Cuneydi, yeğeninin perşembe günü yaşanan olaylar sırasında işgal altındaki El-Halil’deki Kiryat Arba Yahudi yerleşim biriminin önünde bulunan askeri kontrol noktası yakınında İsrail askerleri tarafından gözaltına alındığını, sonra da Beytullahim yakınındaki Gush Atziyon Yahudi yerleşim birimindeki askeri karakola götürüldüğünü söyledi.

Amca Cuneydi, yeğeninin daha sonra Ramallah’ın batısındaki Ofer askeri cezaevine nakledildiğini ve orada tutulmaya devam ettiğini bildirdi.

Bugün mahkemeye çıkacak

Yeğeninin tutulduğu işgal altındaki Ramallah’ın batısında bulunan Ofer cezaevi önünden AA muhabirine konuşan amca Cuneydi, "Fevzi'nin dün askeri mahkemeye çıkarılması gerekiyordu, ancak pazartesiye ertelendiği bilgisini aldık." dedi.

Anne babası çok hasta

İsrail askerleri tarafından önce dövülen daha sonra da gözleri bağlı bir şekilde gözaltına alınan Filistinli çocuğun El-Halil’deki amcası Cuneydi, yeğeninin anne ve babasının kameralara konuşamayacak kadar hasta olduğunu, bu yüzden kendisinin onların yerine konuştuğunu belirtti.

Amca Cuneydi, yeğeninin serbest bırakılması için uluslararası insan hakları kuruluşlarına ve Filistin makamlarına acil müdahale çağrısı yaptı.Cumhurbaşkanı Erdoğan AA'nın simge fotoğrafını gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AA'nın foto muhabiri tarafından çekilen ve direnişin simgesi haline gelen Filistinli çocuğun fotoğrafını göstererek, "14 yaşındaki çocuğu gözleri bağlı olarak bu teröristler bakın ne halde sürüklüyor." demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.