IŞİD Deyr ez Zor'da karşı saldırıya geçti

IŞİD Deyr ez Zor'da karşı saldırıya geçti

Örgütün ülkenin doğusundaki Deyr ez Zor bölgesi kırsalında ilerleme kat ettiği bildiriliyor.

Örgütün ülkenin doğusundaki Deyr ez Zor bölgesi kırsalında ilerleme kat ettiği bildiriliyor.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre IŞİD, Suriye'nin doğusundaki Deyr ez Zor kenti doğu kırsalında rejim güçleri ve müttefiklerinin kontrolündeki bölgelere yönelik saldırı başlattı. 

Geçtiğimiz günlerde örgüte bağlı Amak Ajansı üzerinden yapılan açıklamada, Deyr ez Zor kenti kırsalındaki El Bukemal ilçesi kuzeybatısında rejim güçlerinin mevzilerine yönelik geniş çaplı saldırı başlatıldığı ifade edildi.

"Birçok köy ve belde ele geçirildi"

IŞİD'in bölgede başlattığı saldırıların üzerinden bir gün geçtikten sonra örgüte bağlı Amak Ajansı tarafından yapılan başka bir açıklamada, El Bukemal beldesi kuzeybatı kırsalında birçok köy ve beldenin rejime bağlı güçlerden ele geçirildiği ifade edildi.

"41 rejim askeri öldürüldü 3'ü esir alındı"

Öte yandan örgüte bağlı ajans tarafından yapılan açıklamalarda, bölgede yaşanan çatışmalarda 41 rejim askerinin öldürüldüğü, 3'ünün de canlı olarak yakalandığı öne sürüldü.

Bölgede ortalama son durum:


Kırmızı: Rejim ve yabancı Şii milisler, Sarı: YPG/PKK, Siyah: IŞİD, Mavi: Petrol sahaları

"Suriye, IŞİD'ten tamamen temizlendi"

Geçtiğimiz hafta Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov, Suriye’nin IŞİD'ten tamamen temizlendiğini belirterek, “Suriye’deki IŞİD'li tüm birimler yok edildi ve tüm bölgeler de örgütten temizlendi.” ifadelerini kullanmıştı.

Gerasimov ayrıca, Irak'ta IŞİD'e karşı yürütülen operasyonlarda da ABD'ye destek vermeye hazır olduklarını söylemişti.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.