CIA: Türkiye ve ABD arasında doğrudan savaş yaşanabilir

CIA: Türkiye ve ABD arasında doğrudan savaş yaşanabilir

CIA’in yan kuruluşu Rand Corporation tarafından hazırlanan raporda, Türkiye'nin olası Afrin operasyonu masaya yatırıldı.

CIA’in yan kuruluşu Rand Corporation, hazırladığı raporda Türkiye ile ABD arasında doğrudan bir savaş yaşanabileceğini belirtti. 

Rand Corporation, Türkiye’nin PKK'nın Suriye uzantısı PYD/YPG’ye yapmayı planladığı askeri müdahalenin iki ülkeyi savaşa sokabileceğini ifade etti. 

Söz konusu değerlendirme, ABD'nin Türkiye'yi doğrudan sıcak çatışmayla tehdit ettiği şeklinde yorumlandı.

"ABD'nin Ortadoğu'daki Stratejik Çıkarları ve ABD Ordusu İçin Sonuçları" başlıklı çalışmada, Ankara ve Washington arasındaki çıkar farklılıklarının iki ülkeyi çatışmaya sürüklemesinin mümkün olduğu yorumu yer aldı. Raporda ABD'nin Türkiye ile sıcak çatışma ihtimaline yönelik "pek muhtemel değilse de büsbütün imkansız değildir" ifadesi dikkat çekti.

Raporda, ABD ordusu da uyarılarak 'bölgenin en güçlü silahlı gücü' olan TSK ile karşılaşmanın daha öncekilere benzemeyeceği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.