ABD kendi aleyhine oy veren ülkelere yardımı kesecek mi?

ABD kendi aleyhine oy veren ülkelere yardımı kesecek mi?

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Nauert, BM'deki Kudüs oylaması sonrası Trump'ın yardımları kesme tehdidi hakkında konuştu.

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Heather Nauert, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'ndaki Kudüs tasarısının onaylanmasının ardından açıklama yaptı.

Sözcü Nauert, Trump'ın aleyhte oy veren ülkelere maddi yardımı keseceğine dair tehditlerine yönelik olarak, "ilişkilerde bu sadece tek faktör değil, ortada henüz böyle bir karar yok" demekle yetindi.

ABD’den en çok insani yardım alan ülkeler, Başkan Donald Trump’ın yardımları kesme tehditlerine rağmen Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda yapılan oylamada Kudüs tasarısına destek verdi.

Trump, "Yüzlerce milyon hatta milyarlarca dolar alıp sonra bize karşı oy kullanıyorlar. Peki, bu oyları takip edeceğiz. Bırakalım aleyhimize oy kullansınlar, biz de epey (para) tasarruf etmiş oluruz. Umrumuzda değil." açıklamasını yapmıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.