Avusturya Başbakanı: Türkiye'nin AB'de yeri yok

Avusturya Başbakanı: Türkiye'nin AB'de yeri yok

Avusturya'nın yeni Başbakanı Sebastian Kurz, Türkiye'nin son yıllarda izlediği siyaseti eleştirdi.

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasında yürütülen müzakerelerin kesilmesi gerektiğini söyledi.

"Türkiye'de insan haklarının, temel hak ve özgürlüklerin ihlal edildiğini" ileri süren Kurz, AB'nin buna "hiçbir şey olmamış gibi seyirci kalmasını kabul edemeyeceğini" belirtti.

"Bana göre, özellikle son yıllarda izlediği siyaset nedeniyle Türkiye'nin AB'de yeri yok" diyen Kurz, Türkiye ile AB arasındaki müzakerelerin kesilmesinin "dürüstçe" olacağını söyledi. 

31 yaşında Avusturya Başbakanı olan ve en genç başbakan ünvanını alan Sebastian Kurz, 18 Aralık'ta yemin ederek başbakanlık görevine başlamuştı. Kurz, Dışişleri Bakanı olduğu 2013-2017 yılları arasında da defalarca Türkiye'nin AB ile müzakerelerine son verilmesi çağrısında bulunmuştu.

Sebastian Kurz'un başında olduğu Muhafazakar Halk Partisi (ÖVP) ile aşırı sağcı bilinen Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ) geçtiğimiz günlerde koalisyon hükümeti kurmak için anlaşmaya varmıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.