İsrail kendi ulusal kripto parasını üretecek

İsrail kendi ulusal kripto parasını üretecek

Rusya ve Dubai’den sonra İsrail’de de milli kripto para hareketliliği başladı.

İsrail hükümeti ulusal bir kripto para geliştirmek için kolları sıvadı.

İsrail hükümetinin sirkülasyonda olan fiziksel parayı önemli ölçüde azaltacak yasal değişiklikler yapacağını bildirildi. Hatta getirilecek çözümlerden birinin maaş ödemelerinin nakit parayla yapılmasını yasaklamak olduğu öne sürülüyor.

Kripto paralara yönelik oldukça yoğun bir ilginin olduğu İsrail'de, Başbakan Binyamin Netenyahu geçtiğimiz haftalarda “Bitcoin bankaların yerini alabilir” açıklamasında bulunmuştu.

İsrail merkezli bir blockchain cüzdanı olan Colu’nun İsrail hükümetiyle dijital para konusuna dair mütabakat içinde olduğu belirtildi.

Colu Başkan Yardımcısı Mark Smargon CoinTelegraph’a yaptığı açıklamada “İsrailli düzenlemeciler bir süredir dijital para birimleriyle ilgileniyor. Biz de bu tartışmalarda söz sahibi olduk. Eğer bu hamle gerçeğe dönüşürse Colu iş birliği yapmaktan mutluluk duyacaktır. Zira biz dijital para birimlerinin, paranın geleceği olduğuna inanıyoruz.” dedi..

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.