Tufeyli: Türk Halkına Doğrultulan Silahlar Bize Doğrultuldu

Tufeyli: Türk Halkına Doğrultulan Silahlar Bize Doğrultuldu

Hizbullah'a yönelik eleştirileri ile tanınan Şii lider, "Türk halkına doğrultulan silahın tüm bölgede bizim geleceğimize doğrultulduğunu anladık." dedi.

Lübnan Hizbullah'ının eski genel sekreterlerinden Subhi Tufeyli, darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesinde sadece Türk halkının değil tüm bölgenin hedef alındığını belirterek, "Doğruyu savunmak için Türkiye'de olmayı istedim." dedi.

Hizbullah'ın kurucu liderleri arasında yer alan ve 1991 yılında grupla yollarını ayıran Tufeyli, sakin bir hayat sürdüğü Lübnan'ın Baalbek şehrinde,  Türkiye'de yaşanan başarısız darbe girişimiyle ilgili konuştu.

'O ANDAN İTİBAREN TÜRKİYE'DE OLMAYI VE ÖLMEYİ İSTEDİM'

Tufeyli, olaylara ilişkin ilk tepkisini, "Darbe girişimiyle ilgili Türkiye'de yaşananları duyduğumuz zaman bu savaşın lehimize olmayacağını düşünerek çok korktuk, derin endişe duyduk. O andan itibaren, doğruyu savunmak için bu çatışmada Türkiye'de olmayı ve ölmeyi istedim." sözleriyle anlattı.

'DARBE GİRİŞİMİNDE ABD VE BATI ÜLKELERİNİN PARMAĞI VAR'

Olayları "Türk halkının savaşından ziyade ümmetin Batı düşmanı karşısındaki savaşı" şeklinde değerlendiren Tufeyli, darbe girişiminde Amerika Birleşik Devletleri ve Batı ülkelerinin parmağı olduğundan emin olduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin NATO üyesi olmasına rağmen, komploya maruz kaldığını, insanların uçaklar, tanklarla öldürüldüğünü belirten Tufeyli, bu nedenle "Batı'ya hiçbir zaman güven olmayacağı" yorumunu yaptı.

Tufeyli, Suriye'de de insanların hayatını kaybetmesinin Batı'nın rızası doğrultusunda olduğuna işaret ederek, "Beşşar Esed tek başına bunca yıldır görevde kalabilecek güç ve azme sahip midir?" ifadesini kullandı.

'TÜRK HALKINA DOĞRULTULAN SİLAHLAR BİZE DOĞRULTULDU'

Hizbullah'ın eski genel sekreteri, Türkiye'deki darbe girişimine karşı Ortadoğu ve İslam coğrafyasındaki başkentlerde de halkın sokaklara dökülmesini şu sözlerle değerlendirdi:

"Ben ve insanlar, darbenin bize karşı olduğunu, Türk halkına doğrultulan silahın tüm bölge, semt ve köylerde bizim bağrımıza, aklımıza, çocuklarımıza, geleceğimize doğrultulduğunu anladık."

Darbe girişiminin başladığı sırada Hizbullah ve Suriye'deki rejim yanlısı milislerin kutlama yapmasıyla ilgili ise Tufeyli, "Bu kimseler sonunda umutsuzluk içinde mantıklarını yitirerek, bunların tiyatro ve kurmaca olduğuna inandılar." sözlerini kullandı. Şii din adamı, kutlama yapanları "şeytanın hizmetkarları" şeklinde nitelendirdi.

Tufeyli, kurucusu olduğu Hizbullah'ı en sert sözlerle eleştiriyor: 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.