Kalın: Afrika'nın inanılmaz bir potansiyeli var

Kalın: Afrika'nın inanılmaz bir potansiyeli var

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, ''Dünya Afrika'yı yeniden keşfederken, Afrika dünyaya açılmaya başlıyor'' dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Afrika'nın Filistin meselesine bakışı, Afrikalıların bölgesel ve küresel gelişmeleri kısa vadeli siyasi ve ekonomik çıkarlardan ziyade adalet ve vicdan penceresinden gördüklerini ortaya koyuyor." değerlendirmesinde bulundu.

AA'nın aktardığına göre Kalın, Daily Sabah gazetesinde "Sömürgeciliğin ne olduğunu bilen Afrika, Filistin'e destek verdi" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Yazısında, Afrika'nın, tek bir ortaklık modelinin toplumsal, ekonomik ve coğrafi çeşitliliğinin hakkını veremeyeceği büyük bir kıta olduğunu belirten Kalın, çok kutuplu bir dünyada Afrika ile bağlar kurmanın yolunun, çok kademeli bir yaklaşımdan geçtiğine işaret etti.

Türkiye'nin, son 10 yıllık dönemde bu ilke doğrultusunda hareket ederek Afrika ile bağlantı kurmaya gayret gösterdiğini anımsatan Kalın, günümüzde Afrika devletlerinin, sömürgeciliğin mirası, iç savaşlar, terör, yolsuzluk, altyapı eksikliği, kalkınma ve çevre sorunlarının yanı sıra birçok zorlukla mücadele ettiğini vurguladı.

Zengin doğal kaynakları, genç ve dinamik bir nüfusu olan, dünyaya açık bir Afrika'nın inanılmaz bir potansiyeli bulunduğuna değinen Kalın, 2005 yılında "Afrika Açılımı"nı başlatan Türkiye'nin, bu dinamikleri göz önünde bulundurduğunu ve sahada ciddi sonuçlar aldığını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.