Mehmet Barlas: Suriye'de teröristlere destek verdik

Mehmet Barlas: Suriye'de teröristlere destek verdik

İktidara yakınlığı ile bilinen Sabah gazetesinin yazarlarından Mehmet Barlas, bugünkü köşe yazısında Türk hükümetini teröre destek vermekle suçladı.

AK Parti'ye yakın çizgisi ile bilinen Sabah Gazetesi'nin köşe yazarlarından Mehmet Barlas, bugünkü köşe yazısında Türkiye'nin Suriye'de teröristlere destek verdiğini söyledi.

İran'daki gelişmeleri değerlendiren ve rejimin geleceğini halkın belirlemesi gerektiğini söyleyen Barlas, "Bu vesileyle bizim aynı hatayı Suriye'de "Muhalif gruplar" diye terör örgütlerine verdiğimiz destekle ve Esad rejimini bizim bir iç sorunumuz gibi görerek yaptığımızı unutmayalım." dedi.

Barlas'ın Suriyeli muhalifleri ve Türk hükümetini hedef alan bu ifadeleri sosyal medyada büyük tepki çekerken, "Türkiye teröre destek veriyor" diyen Can Dündar'a uygulanan yasal işlemin Barlas için de başlatılması çağrısında bulunuldu. 

Barlas'ın tepki çeken ifadeleri şöyle: 

"...


İran halkının mutsuzluğunu yine bu halk değerlendirecektir. Eğer rejim sağlam değilse, halka rağmen ayakta kalamaz. Ancak buna asla ABD karar veremez. Bu vesileyle bizim aynı hatayı Suriye'de "Muhalif gruplar" diye terör örgütlerine verdiğimiz destekle ve Esad rejimini bizim bir iç sorunumuz gibi görerek yaptığımızı unutmayalım. ABD hem BM ilkelerini ayaklar altına alırken, hem de bu kurumun faaliyetlerini boykot ederek iyice etkisiz hale getirirken, biz bu çizgiye asla girmeyelim.


..."


Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.