Hakan Atilla davasında karar açıklandı

Hakan Atilla davasında karar açıklandı

Atilla'nın cezasının 11 Nisan'da açıklanması bekleniyor.

ABD'de tutuklu yargılanan Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Atilla, kara para aklama dışında kendisine yöneltilen beş suçlamadan jüri tarafından suçlu bulundu. 

ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarnı deldiği iddiasıyla tutuklu yargılanan Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla hakkında karar vermekle görevlendirilen jüri üyeleri, 10 gün aranın ardından dün bir kez daha toplandı.

New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi'nde görülen davada 12 kişilik jüri heyeti, Hakan Atilla'yı kendisine yöneltilen 6 ayrı suçlamanın 5'inden suçlu buldu. Atilla'nın jüri tarafından suçsuz görüldüğü tek başlık, kara para aklama suçlaması oldu. 

12 jüri üyesi tarafından her bir suçlamayla ilgili ayrı ayrı oy birliğiyle alınan kararın ardından Yargıç Richard Berman’ın 11 Nisan’da  duruşma yaparak Atilla’nın alacağı cezaya karar vereceği bildirildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.