Dışişleri Bakanlığı'ndan Hakan Atilla açıklaması: İç işlerimize müdahale edilmiştir

Dışişleri Bakanlığı'ndan Hakan Atilla açıklaması: İç işlerimize müdahale edilmiştir

Bakanlık, karar için 'haksız ve talihsiz bir gelişme' ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan, Hakan Atilla davasına ilişkin, "Daha önce örneğine rastlanmamış bir şekilde Türkiye’nin içişlerine müdahil edilmiştir." açıklamasında bulunuldu.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, eski Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın New York Güney Bölgesi Savcılığınca hazırlanan iddianame temelindeki davada altı suçlamanın beşinden suçlu bulunması "haksız ve talihsiz bir gelişme" olarak değerlendirildi. 

Açıklamada, şunlar kaydedildi: 

"ABD mahkemesi, sahte ve siyasi istismara müsait sözde 'delillere' dayanarak gerçekleştirilen ve Türkiye’nin iç meselelerinin gerçek dışı kurgular temelinde tartışıldığı bir süreçte, daha önce örneğine rastlanmamış bir şekilde Türkiye’nin iç işlerine müdahil edilmiştir." 

ABD tarafından maddi ve lojistik destek sağlanmak suretiyle bazı FETÖ mensuplarının yargı sürecini etkileyecek gerçek dışı iddialarda bulunmalarına ve sahte deliller sunmalarına fırsat verilmesinin mahkeme sürecinin ciddiyetini ve inanılırlığını yok ettiğine vurgu yapılan açıklamada, "Bu haliyle bir hukuk ayıbına dönüşen kararın düzeltilmesi en büyük temennimizdir." ifadesine yer verildi. 

ABD’de İran asıllı Türk vatandaşı Reza Zarrab’ın (34) tanık, eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın (46) tutuklu tek sanık olarak yargılandığı davada jüri üyeleri tüm suçlamalarla ilgili karara vardı. 28 Kasım’da başlayan, Noel ve yılbaşı tatili nedeniyle verilen 11 günlük aranın ardından dün ilk kez toplanan 12 jüri üyesi, Atilla’nın savcılık tarafından yöneltilen beş suçu işlediğine, bir suçu ise işlemediğine kanaat getirdi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.