‘Türkiye Mogadişu hükümetini silahlandırıyor'

‘Türkiye Mogadişu hükümetini silahlandırıyor'

Türk medyası, Somali hükümetine verilen silahların Türk yapımı MPT-76 olduğunu bildirdi.

Somali'de Mogadişu hükümetinin Savunmadan Sorumlu Devlet Bakanı Muhammed Ali Haga, Türk hükümetinin son dönemde Somali ordusuna silah sağladığını ilk kez doğruladı.

Amerika’nın Sesi Somali Servisi’ne konuşan Haga, Türk hükümetinin Mogadişu’daki Türk askeri eğitim kampından mezun olan ordunun bir birliğini teçhizatlandırdığını açıkladı.

Haga, 400’ün üzerinde askere, Somali’ye kısmi BM ambargosu altında izin verilen hafif silahlar ve makineli tüfekler verildiğini söyledi. Somali belirli ağır silahları ithal edemiyor.

Türk medyası, Somali hükümetine verilen silahların Türk yapımı MPT-76 olduğunu bildirdi. Haga da bu bilgiyi doğruladı.

Haga, “Türk yapımı tüfeklerle teçhizatlandırıldılar. Askerler eğitime geldiğinde silahları yoktu, Türkiye onlara teçhizat sağladı ve Türkiye kampta eğitim alan her bir askeri teçhizatlandırma sözü verdi” dedi.

Mogadişu’daki Türk askeri üssü 30 Eylül’de açılmıştı. Somali yetkililerine göre, Türkiye 10 bin kadar askeri üste eğitmeyi planlıyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.