Katar'dan İdlib saldırılarına tepki

Katar'dan İdlib saldırılarına tepki

Katar Dışişleri Bakanı El Sani, rejiminin saldırılarının siyasi çözümleri engellemeyi ve başarısız kılmayı amaçladığını belirtti.

Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman El Sani, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İdlib'de bombardıman sahneleri tekrarlanıyor. Suriye'deki krize yönelik her türlü siyasi çözümü engellemek ve zayıflatmak için argümanlar ortaya atılması, terörist gruplarla mücadele adı altında sivilleri ve muhaliflerin öldürülmesi tekrar ediyor." dedi.İdlib'i ele geçirmek isteyen rejim, İran ve Rus güçleri İdlib'e yönelik yoğun bir bombardıman gerçekleştiriyor.

Suriye'nin kuzeyinde yer alan İdlib ili Astana müzakerelerinde çatışmasızlık bölgesi ilan edilmişti. Ancak Deyr ez Zor bölgesindeki IŞİD varlığının büyük oranda sona ermesinin ardından, rejim güçleri ile müttefikleri olan Rus ve İran güçleri İdlib'e yöneldi. İdlib'e yönelik hava saldırılarında son dönemde yaklaşık 70 sivil hayatını kaybetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.