ABD: Hayati önem taşıyor, süresiz olarak Suriye'deyiz

ABD: Hayati önem taşıyor, süresiz olarak Suriye'deyiz

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı, “SDG’yi korumak ve İran’ın etkisini kırmak için Suriye’de süresiz olarak kalacağız” dedi.

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı, “SDG’yi korumak ve İran’ın etkisini kırmak için Suriye’de süresiz olarak kalacağız” dedi.

Medyascope'un haberine göre, Yakındoğu politikalarından sorumlu ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı David Satterfield, Senato Dış İlişkiler Komitesi’nde yaptığı konuşmada ABD’nin Suriye’deki askeri varlığını, bölgedeki İran etkisine karşı koymak ve Kuzey Suriye’deki müttefikleri, PKK'nın Suriye yapılanması Suriye Demokratik Güçleri (SDG)’ni korumak amacıyla süresiz olarak sürdüreceğini belirtti.

Satterfield, Suriye’yi terk etmeme stratejisinin kendi fikri olmadığını, aksine Trump yönetimince etraflıca düşünülüp kararlaştırıldığını söyledi.

Satterfield şöyle konuştu: “Suriye’de kalmamız, hayati önemdeki kuzey ve kuzeydoğu bölgelerinde istikrarın sağlanması ve IŞİD’e karşı cesurca savaşan müttefikimiz Suriye Demokratik Güçleri’nin korunması adına elzem.” ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı, kuzey Suriye’nin politik yapısının tüm Suriye’ye model olacak şekilde dönüştürülmesine ve yeni Suriye devletinde makul bir şekilde temsil edilebilmesine yardım etmeyi amaçladığını da belirtti.

Satterfield ayrıca Hizbullah gibi İran destekli güçlerin de bölgedeki etkilerine dikkat çekerek, ABD’nin bölgede bu etkiyi azaltarak İsrail ve Ürdün gibi müttefik ülkelerin sınır güvenliklerinin garanti altına almayı da hedeflediğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.