Rajoy'dan Puigdemont'a: Sen başkan olamayacaksın

Rajoy'dan Puigdemont'a: Sen başkan olamayacaksın

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, bağımsızlık ilanının lideri Carles Puigdemont'un yeniden Katalan başkanı seçilmesine fiili yasak getirdi.

İspanya'da Katalonya'nın tek taraflı bağımsızlık referandumu ve bağımsızlık ilanıyla yaşanan kriz, Madrid'in ekimde özerk bölgeye kayyım atamasının ardından aralıkta seçim düzenletmesiyle de çözülmüyor. 


 Katalan lideri Puigdemont, Katalan parlamentosuna video konferans yoluyla bağlantı kurarak bölge başkanlığı için yeniden aday olmayı planlıyordu.

Rajoy, bu adıma karşı çıkacaklarını ifade etti: "Sayın Puigdemont'un Brüksel'den törene katılma gibi bir niyeti olursa, hükumet olarak böyle bir çılgın kararı derhal mahkemeye taşırız:"

Puigdemont'un ülkeye gelerek şahsen yemin etmesi gerektiğini belirten

İspanya Başbakanı, bu durumda da Madrid'in Katalonya'yı yönetmeye devam edeceğini kaydetti.

Katalonya Parlamentosu 21 Aralık'taki seçimler sonrası ilk oturumunu 17 Ocak'ta yapacak.


Katalan bölgesi başkanının bölgesel parlamentoda şahsen yemin etmesi gerektiğini savunan İspanya Başbakanı, bu gerçekleşene dek özerklik yetkilerinin bölgeye geri dönmeyeceğini, Madrid'in Katalonya'yı yönetmeye devam edeceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.