Rusya ve İran harekete geçti: Ebu Zuhur için Güney Halep'ten saldıracaklar

Rusya ve İran harekete geçti: Ebu Zuhur için Güney Halep'ten saldıracaklar

Rusya ve İran tarafından desteklenen rejim koalisyonunun Halep'in güney kırsalındaki bölgeye yeni askeri sevkiyat gerçekleştirmekte olduğu belirtildi.

Rusya ve İran tarafından desteklenen rejim koalisyonunun Halep'in güney kırsalındaki bölgeye yeni askeri sevkiyat gerçekleştirdiği belirtildi.


Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, rejim güçleri ve yabancı Şii milisler Halep'in güney kırsalındaki Hadır ve Abteyn bölgelerine yeni askeri sevkiyatlar yapıyor.

"Tank ve ağır silahlar da sevkiyat dahilinde"

Halep'in güney kırsalındaki bölgeye yapılan askeri sevkiyatın içinde piyade güçlerinin yanı sıra askeri araç, tank ve birtakım ağır silahlar da yer alıyor.

"Rejim Halep kırsalında yeni cephe açabilir"

Rejimin bölgeye yaptığı askeri sevkiyatların Halep'in güney kırsalında açılacak yeni bir cephe hattının ön hazırlıkları olduğu ifade ediliyor.


Rusya ve İran destekli rejim koalisyonu tarafından açılması muhtemel yeni cephe hattının, muhaliflerin kontrolündeki El Iys'ın karşısında olacağı tahmin ediliyor.


Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.