Assange: Erdoğan kaçtı diyenler yalan haber ödülü alsın!

Assange: Erdoğan kaçtı diyenler yalan haber ödülü alsın!

WikiLeaks kurucusu Julian Assange, ABD Başkanı Trump'ın duyurduğu 'Yalan Haber Ödülleri' hakkında ilginç bir yorum yaptı.

WikiLeaks kurucusu Julian Assange, ABD Başkanı Trump'ın paylaştığı ve Cumhuriyetçi Parti'nin internet sitesinde yayınlanan 'Yalan Haber Ödülleri' listesiyle ilgili görüşünü Twitter hesabından yayımladığı mesajla paylaştı.


'NBC, ERDOĞAN'IN ÜLKEDEN KAÇTIĞI YALAN HABERİNİ YAPTI'

"Yakın dönemin en vahim yalan haberi Trump'ın yalan haber ödülleri listesinde yok" ifadesini kullanan Assange, "NBC, Türkiye'de yüzlerce kişinin öldürüldüğü askeri darbe girişimine önemli bir destek sağladı. NBC 'üst düzey ABD askeri kaynağına' dayandırarak (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan'ın ülkeden kaçtığı yalan haberini yaptı" değerlendirmesinde bulundu.

 

ASSANGE, AA'NIN İNGİLİZCE HABERİNİ PAYLAŞTI

​Assange mesajında, Anadolu Ajansı'nın (AA) 26 Temmuz 2016 tarihli 'Türkiye, NBC'den Erdoğan yalan haberi için özür dilemesini talep etti' başlıklı İngilizce haberinin bağlantısını da paylaştı.

Haberde MSNBC'de 'The Last Word' programının prodüktörlüğünü yapan Kyle Griffin'in 15 Temmuz'da Twitter'daki paylaşımında üst düzey bir ABD'li askeri kaynağa dayandırarak, Erdoğan'ın Almanya'ya iltica etmeye çalıştığı iddiasını duyurması nedeniyle Türkiye'nin ABD Büyükelçiliği'nin NBC ve Griffin'den özür beklediği belirtiliyor.

Griffin'in söz konusu hatalı tweet'i silinse de NBC'den ya da Griffin'den bu konuda bir özür gelmemişti. Yanlış bilgi içeren tweet aralarında Washington Post'un da olduğu önde gelen yabancı basın kuruluşlarının haberlerinde kullanılmıştı.

ABD Dışişleri Bakanlığı'na ait çok sayıda gizli yazışmayı internet sitesi WikiLeaks aracılığıyla paylaşarak adını kamuoyuna duyuran ve dünya genelinde tartışmalara neden olan Assange yaklaşık 6 yıldır Londra'nın Knightsbridge semtinde bulunan Ekvador Büyükelçiliği'nin bir odasında yaşıyor.


İngiliz mahkemesi, Assange'ın 2010 yılında iki kadına tecavüzle suçlandığı İsveç'e iadesine karar vermişti. Assange, hakkındaki iade kararının ardından 2012 yılının Haziran ayında İngiltere'deyken İsveç'e iade edilmesi halinde ağır cezalar alabileceği ABD'ye gönderilme riski bulunduğu için Ekvador'un Londra Büyükelçiliğine sığınmıştı.  İsveç mahkemesi geçen yıl Assange hakkındaki davaları düşürmüş, Ekvador ise Assange'ın siyasi iltica başvurusunu kabul etmiş ve son olarak geçen ay vatandaşlık vermişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.