ABD'den Türkiye'ye Afrin uyarısı: Böyle bir adım atmayın

ABD'den Türkiye'ye Afrin uyarısı: Böyle bir adım atmayın

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Afrin operasyonu ile alakalı "Türkiye'yi böyle bir adım atmamaya çağırıyoruz. Herkesin gözü IŞİD'de olmalı" dedi

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Türkiye'nin Afrin'e operasyon yapıp yapmayacağını bilmediklerini belirterek, "Türkiye'yi böyle bir adım atmamaya çağırıyoruz. Herkesin gözü IŞİD'de olmalı" dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nauert, günlük basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sözcü, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun 'ABD'den yapılan açıklamalara rağmen biz tatmin olmadık.' şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine, "Açıklamaları görmedim, ama (Çavuşoğlu) böyle hissettiyse üzgünüm." dedi.

Nauert, muhtemel Afrin operasyonu konusunda ise Türkiye'yi böyle bir adım atmamaya çağırarak, "Herkes IŞİD'e yoğunlaşmalı." dedi.

Sözcü, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın sözlerine atıfla, "Biz Türklerle yerel unsurlarla ne yapmaya çalıştığımızı paylaştık. Yerel unsurlar, IŞİD'den geri alınmış bölgelere güvenlik sağlıyor." iddiasında bulundu.

Suriye'de ortak hedefin IŞİD olması gerektiğine vurgu yapan Nauert, "(Türkiye'nin Afrin'e operasyon yapıp yapmayacağını) bilmiyoruz. Türkiye'ye böyle bir adım atmamaya çağırıyoruz. Herkesin gözü IŞİD'de olmalı." ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.