Suriye'nin 'en kararsız' grubu: Ceyşu's Suvvar PYD ile yollarını ayırdı

Suriye'nin 'en kararsız' grubu: Ceyşu's Suvvar PYD ile yollarını ayırdı

Suriye'de taraf değiştirme geleneğiyle anılan Ceyşu's Suvvar grubu PYD tarafından yönetilen gruptan ayrılma kararı aldı.

Suriye'nin kuzeyinde uzun süredir faaliyet gösteren gruplardan Ceyşu’s Suvvar, PKK'nın Suriye uzantısı PYD/YPG tarafından kurulan Suriye Demokratik Güçleri (SDG)'inden ayrılıp yeniden Özgür Suriye Ordusu gruplarına katıldığını ilan etti. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'e yönelik operasyonu sürerken söz konusu karar akıllara Ceyşu’s Suvvar'ın farklı ittifaklarla dolu geçmişini getirdi.

 

Grubun açıklaması resmi Twitter hesabından yapıldı. Şimdiye kadar grubun hesabında PYD ve bağlı örgütlerin haberlerine yer verilirken, son atılan tweetlerde grubun taraf değiştirdiğine yönelik ifadeler yer aldı. Paylaşılan tweetler şu şekilde:

 

 

“Afrin’in Esed kuklası PYD elinden kurtulup gerçek devrimcilere dönme vakti gelmiştir.”

 


 Grubun hesabından atılan diğer tweetlerde, “yakında PYD teröristlerinin elinden Afrin’in bölgelerinin özgürleştirileceğine” dair ifadeler yer aldı. Grup hesabından atılan bir diğer tweette “Özgür Suriye Ordusu, Şinkal kasabasını YPG teröristlerinden ele geçirdi” ifadesi yer aldı.

 

Ceyşu’s Suvvar grubu 2015 yılının Mayıs ayında, Suriye'nin kuzeyinde Hazm Hareketi ve Cemal Maruf’un Suriye devrimciler cephesinin eski üyelerinin bir araya gelmesiyle kuruldu. Grupta Arap, Türkmen ve Kürt unsurların bulunduğu ifade ediliyordu. İlk başta muhaliflere bağlı bir oluşum gibi görülen grup zamanla önce Nusra Cephesi ardından diğer muhaliflerle çatışmalar yaşadı. Bunun ardından, PKK'ya bağlı PYD Amerika ve Rusya'nın desteğini alarak büyürken Ceyşu’s Suvvar da SDG’ye katıldı. ÖSO, Ceyşu’s Suvvar grubunun bu hamlesini “bizi sırtımızdan vurdular” şeklinde nitelendiriyordu.

 

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin operasyonu devam ederken, Ceyşu’s Suvvar da uzun bir gelecekleri olmayacağını düşünerek SDG saflarını terk etti. Ceyşu’s Suvvar’ın lider kadrosu ve savaşçılarının bir sonraki durağının neresi olacağı bilinmiyor. Türkiye destekli muhalif grupların, Ceyşu’s Suvvar‘ı kendi aralarında kabul edip etmeyeceği merak konusu.


Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.