Erdoğan’dan ABD’ye: Siz yolunuza biz yolumuza

Erdoğan’dan ABD’ye: Siz yolunuza biz yolumuza

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrin operasyonuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Afrin operasyonuyla ilgili yapılan tüm açıklamalarda Zeytin Dalı Harekatı’nın “en kısa zamanda” bitirileceği söyleniyor. Ancak operasyon süresinin sürekli gündemde tutuluyor olması ve en son Amerika Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert’in “askeri operasyonların sınırlı bir kapsam alanında ve sürede yapılması” çağrısında bulunması Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tepkisini çekti.

Bugün Ankara Sanayi Odası’nın Beştepe Kongre Merkezi’ndeki ödül töreninde konuşan Erdoğan, “Afrin operasyonu, Fırat Kalkanı gibi hedeflerine ulaştığında sona erecektir. Amerika, ‘süre belli olmalı, fazla uzun olmamalı’ diyor. Afganistan'da sizin süreniz belli oldu mu? Irak'ta bitti mi bu süre? Hala Irak'tasınız. Böyle bir savaş, matematik bir olay değil ki. Nasıl böyle bir şey sorarsınız? Ne zaman iş biterse bizim orada durmaya da merakımız yok, çekilmesini biliriz. Bunun için birilerinden icazet alma gibi derdimiz de yok. Trump'a şahsen söyledim, PYD'yi bir kenara bırakın bu işi beraber halledelim dedim, ancak ABD sözümüzü dinlemedi. O zaman siz yolunuza biz yolumuza” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.