ABD: Rusya, bizimle Türkiye'nin arasını açmak istiyor

ABD: Rusya, bizimle Türkiye'nin arasını açmak istiyor

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Türkiye'den 'tansiyonu düşürmesini' istedi.

Türkiye'nin Afrin operasyonuyla ilgili değerlendirmede bulunan ABD, Rusya'nın iki müttefikin arasını açmaya çalıştığını savundu. ABD ayrıca Türkiye'den kuzey Suriye'de tansiyonu düşürmesini istedi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapacağı telefon görüşmesi öncesinde ABD'den Rusya'nın Ankara ile Washington'ın arasını açmaya çalıştığı açıklaması geldi.


DW  Türkçe'nin aktardığına göre ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert günlük basın toplantısında, Türkiye'nin başlattığı Afrin operasyonuyla ilgili soruları da yanıtladı. Nauert, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile Afrin operasyonu konusunda son günlerde bir dizi görüşme yaptığını söyledi.

Basın toplantısında bir gazetecinin "Ruslar, YPG'ye silah sağladığınızı söyleyerek sizi Türklerin saldırılarından sorumlu tuttu. Bu açıklamaları nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki sorusuna Nauert şu cevabı verdi: "Bence bu gibi ifadeler sadece yararsız değil, aynı zamanda propaganda. Bence iki NATO müttefikinin, yani ABD ve Türkiye'nin arasını açmak istiyorlar ve ben bunun gerçekleşmeyecek bir şey olduğunu düşünüyorum. Başaramazlar. Muhtemelen hep birlikte ayrılmamızı istiyorlar" dedi.

Afrin'le ilgili olarak da, "Bahsettiğimiz alan Suriye'de olmasına rağmen nispeten istikrarlıydı" diyen ancak artık durumun böyle olmadığını belirten Nauert, bu nedenle ABD'nin endişeli olduğunu söyledi.

ABD: IŞİD'le mücadeleye odaklanılmalı

Nauert, ABD'nin Suriye'de bulunma nedeninin IŞİD olduğunu ve IŞİD'le mücadeleye odaklanılması gerektiğini söyledi. PKK ile savaşmanın bu odağı ve kaynakları başka yöne çevireceğini ve Tillerson'ın ABD tarafının bu endişelerini Türk tarafına aktardığını belirtti. Nauert ayrıca Türkiye'den tansiyonu düşürmesini istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.