'Suriye'de Alman tankı kullanan Türkiye'ye satışlar durdurulsun'

'Suriye'de Alman tankı kullanan Türkiye'ye satışlar durdurulsun'

Türkiye'nin Zeytin Dalı Operasyonu kapsamında Alman Leopar tanklarını kullanması Almanya'da tartışmalara neden oldu.

Euronews'in haberine göre, Türkiye'nin PKK'nın Suriye uzantısı YPG'ye yönelik Zeytin Dalı Operasyonu'nda Alman yapımı Leopard tanklarını kullandığı haberlerinden sonra Alman hükumetine 'Türkiye'ye silah satışı yasaklansın' yönünde çağrılar yapılıyor.

Bazı politikacılar Almanya'nın Türkiye'ye sattığı tankların modernizasyonunu öngören anlaşmaların dondurulmasını istiyor. 

Türkiye'nin elindeki Leopard 2 tanklarının patlayıcılara karşı dayanıklılığını artırmak için Alman firması Rheinmetall ile bir anlaşmaya yakın olduğu yönünde gelişmeler yaşandı. Söz konusu tankların Türkiye tarafından IŞİD'e karşı kullanıldığı belirtiliyor.


Ancak güvenlik uzmanları, Türkiye'nin Afrin operasyonu sırasında Leopard 2 tanklarını kullandığına dair delillerin bulunduğunu iddia etti. 

BBC radyoya konuşan Alman politikacı Norbert Röttgen, "Türkiye'nin kendini savunma hakkını kullanamaycağını", çünkü Suriye'nin kuzeyindeki YPG güçlerinden Türkiye'ye herhangi bir saldırı olmadığını ileri sürdü. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.