AK Parti Sözcüsü Ünal: ABD, PKK'yı silahlandırdığını itiraf etti

AK Parti Sözcüsü Ünal: ABD, PKK'yı silahlandırdığını itiraf etti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, ABD'nin PKK'yı silahlandırdığını itiraf ettiğini söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünal, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nauert'in "PKK" itirafına dair, "ABD'nin Suriye'de PYD, SDG, YPG adı altında PKK'yı silahlandırdığını söylüyorduk. Dışişleri Sözcüsü de dün bunu itiraf etmiş oldu." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert'in "PKK" itirafında bulunmasına ilişkin, "Açık bir şekilde PKK ifadesini kullandı. Zaten biz uzunca bir süreden beri hem AB'nin hem ABD'nin terör örgütü olarak kabul ettiği PKK'nın Suriye'deki faaliyetlerine dikkat çekiyorduk ve aslında ABD'nin Suriye'de PYD, SDG, YPG adı altında PKK'yı silahlandırdığını söylüyorduk. Dışişleri Sözcüsü de dün bunu itiraf etmiş oldu." dedi.

Ünal, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı için AK Parti Genel Merkezi'ne gelişinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 

Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nın yanı sıra bugün bir toplantıları daha olduğunu dile getiren Ünal, "Mart ayına kadar yerel seçimlere dair yapılması gereken uyum konusundaki düzenlemelerin gerçekleştirilmesi icap ediyor. O yüzden biz Milli Mutabakat Komisyonu olarak, öncelikli yerel yönetimlere, yani seçime ilişkin bir mutabakat oluşturacağız. Bunu da kısa süre içerisinde kamuoyuyla paylaşacağız. Bugün öğleden sonra üçüncü toplantımızı gerçekleştireceğiz." diye konuştu. 

Ünal, "Meclis'e şubat ayı içerisinde gelir mi?" sorusuna ise "Tabii şubat ayı içerisinde gelmesi gerekiyor. Çünkü marta kadar kanunlaşması gerekiyor ki seçimlerden bir yıl önce gerekli düzenlemelerin yapılmış olması için." karşılığını verdi.

Belediye ve muhtarlıklarla ilgili seçilme yaşının 18'e düşürülmesinin yanı sıra başka bir sürprizin olup olmadığına ilişkin soru üzerine de Ünal, "Hayır." dedi.

Ünal, "Yakın zamanda bir liderler buluşması olacak mı?" sorusuna "Şu anda bizim bilgimiz dahilinde böyle bir buluşma söz konusu değil." cevabını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.