'ABD, Ankara ve PKK'yı yeniden uzlaştırmalı'

'ABD, Ankara ve PKK'yı yeniden uzlaştırmalı'

ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, "ABD, Ankara ve PYD'yi yeniden uzlaştırmalı" dedi.

ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, Chicago Tribune gazetesi için eski Dışişleri Bakanlığı kıdemli danışmanı David Pollock ile birlikte kaleme aldığı makalede, her ne kadar Afrin harekatı ile diplomatik çözüm ihtimalleri azalmış gibi gözükse de, Washington'un Suriye'de birbiriyle savaşan iki müttefikini uzlaştırabileceğini yazıyor

"PYD/PKK ve Ankara yeniden birlikte çalışabilir"

"Uzun vadede şu an bölgede birbiriyle çatışan bu iki aktör arasında resmi olmayan bir müttefiklik dahi inşa edilebilir ve böylece İran ile Esed'a karşı ABD'nin Suriye'deki çıkarları korunabilir.

"Bu eşgüdüm sağlanamazsa, ABD'nin Suriye'nin kuzeydoğusundaki askeri varlığı ve Washington'un mevcut Suriye politikası sürdürülemez hale gelir.

"Böyle bir gelişme Türkiye'nin de çıkarına olmaz.

"Zira ABD'nin Suriye politikası başarısızlığa uğrarsa Türkiye tüm kuzeydoğu Suriye'yi ciddi bir direnişe karşı kontrol etmeye girişmek durumunda kalabilir.


Kaynak: BBC Türkçe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.