Başbakan Yıldırım: Kürtlerin PKK diye bir baş belası var

Başbakan Yıldırım: Kürtlerin PKK diye bir baş belası var

Başbakan Yıldırım, "PKK'nın Kürtler diye bir sorunu yok, Kürtlerin PKK diye bir baş belası ve sorunu var. Lazı, Kürdü, Çerkezi ile herkes bu topraklarda eşit ha

Başbakan Binali Yıldırım, Pera Palas'ta dün akşam düzenlenen Beyoğlu Sohbetleri'nde konuşmasının ardından katılımcıların sorularını yanıtladı.

Zeytin Dalı Harekatı sonrası Türkiye'nin ne yapacağı ve Amerika'nın tavrına ilişkin bir soru üzerine Yıldırım, şunları kaydetti:

"Afrin'de bizim amacımız; oradaki sorunu ortadan kaldırmak, silahlı grupları hem ülkemize hem de oradaki masum insanlara tehdit olmaktan çıkarmak. Orada yaşayan 350 bin Afrinli Türkiye'ye sığındı. Biz orayı temizleyince gidip yerleşecekler, amacımız bu, çok açık ve seçik."

"PKK'nın Kürtler diye bir sorunu yok"

İnsanların etnik yapısına bakmadıklarını, en fazla Kürt kökenli milletvekilinin kendi partisinde olduğunu dile getiren Yıldırım, "Kürtlerin başına bela olan PKK var. Kürt kardeşlerimizle hiçbir problemimiz yok. Bizim problemimiz Kürt kardeşlerimize de zulmeden, Türk kardeşlerimize de zulmeden, sivilleri gözünü kırpmadan yok eden alçak, bölücü terör örgütüdür." ifadelerini kullandı.

Hükümet olarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu'yu ihmal etmediklerini, aksine bölgeye daha çok yatırım yaptıklarını vurgulayan Yıldırım, "PKK'nın Kürtler diye bir sorunu yok, Kürtlerin PKK diye bir baş belası ve sorunu var. Lazı, Kürdü, Çerkezi ile herkes bu topraklarda eşit haklara sahip." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.