Erdoğan: Uyuyan devi uyandırdılar

Erdoğan: Uyuyan devi uyandırdılar

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Grup Toplantısı'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Gözümüzün önünde yalanla, dalavereyle, ayak oyunlarıyla, diplomatik sahtekarlıklarla 5 milyon metrekarelik vatanımız adeta talan edildi, geriye kala kala 780 bin kilometrekare bu ülke kaldı. Anlaşılan o ki birileri bunu da bize herhalde çok görüyor. Bizi öyle çok zorladılar ki sonunda uyuyan devi uyandırdılar. Bunu böyle bilsinler'' dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

- "Barış için huzur için elimizden geleni yapmaktan çekinmeyiz. Son iki asrı hep fedakarlıkla geçirdik. Gözümüzün önünde yalanla, dalavereyle, ayak oyunlarıyla, diplomatik sahtekarlıklarla 5 milyon metrekarelik vatanımız adeta talan edildi, geriye kala kala 780 bin kilometrekare bu ülke kaldı. Anlaşılan o ki birileri bunu da bize herhalde çok görüyor. Bizi öyle çok zorladılar ki sonunda uyuyan devi uyandırdılar. Bunu böyle bilsinler."

- "Bizim sorunumuz güneyimizdeki bir kısım Kürtlerle değildir tamamıyla terör örgütleriyledir. Bu PYD'dir YPG'dir DEAŞ'tır PKK'dır. Amerika DEAŞ'ı temizledik diyor niye hala buradasın? 5 bin TIR silah gönderiyorsun. Kuzey Suriye'de bunların ne işi var? DEAŞ'la mücadele için gönderiyoruz diyorsan buna da karnımız tok. Kendilerine söylediğim için bu konuda rahatım çok açık net bir şey var o zaman sizin Türkiye'ye İran'a yönelik hesabınız var veya olmaz ya Rusya'ya yönelik hesabınız var. Biz yerimizde dimdik duruyoruz.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.