Türklere Saldıran İranlı, Nazi Hayranı Çıktı

Türklere Saldıran İranlı, Nazi Hayranı Çıktı

Almanya'da aralarında dört Türk ile üç Kosovalı'nın da bulunduğu dokuz kişiyi öldüren saldırgan İranı, Türk ve Arap düşmanı çıktı.

Geçen hafta Almanya'nın Münih kentinde bir AVM'de yaşanan silahlı saldırının zanlısı Sonboly'in aşırı sağcı olduğu ve Türklerden nefret ettiği ortaya çıktı. Saldırganın Türk ve Araplara karşı üstünlük duygusu taşıdığı ve yabancı düşmanı olduğu ifade edildi.

Münih'te bir AVM'ye düzenlenen saldırının zanlısı Sonboly'in aşırı sağcı parti AFD'nin hayranı olduğu ortaya çıktı. 18 yaşındaki İran kökenli Alman olan saldırgan, geçen hafta Cuma günü 9 kişiyi öldürmüştü. Soruşturmayı yürüten Alman polisi, silahlı saldırının zanlısı David Sonboly'nin Arap ve Türklere karşı “üstünlük duygusu” taşıyan bir ırkçı olduğunu ifade etti. Adolf Hitler hayranı olduğu anlaşılan zanlının Nazi ideolojisine sahip olduğu belirtildi.

Münih'te bir alışveriş merkezinde gerçekleşen saldırıda zanlının kullandığı silahın ruhsatsız olduğu ve üzerinde 300 mermi bulunduğu ortaya çıktı. Soruşturmayı yürüten yetkililer bu mermilerle zanlının kitlesel bir katliam planladığını söyledi. Öldürülenlerin üçünün Kosovalı, üçünün Türk ve birinin de Yunan olduğu tespit edildi.

Müfettişler saldırının kurbanlarının Müslümanlardan oluşması üzerine saldırının ırkçı gruplarla bağlantılı olup olmadığını araştırıyor. Sonboly'in yabancı düşmanı olması da saldırının kastan planlanmış olabileceğini gösteriyor. Saldırganın arkadaşları da Sonboly'in yabancılardan nefret ettiğini söyledi.

Zanlının “nefret”, “Gunman”, “Türkiye” kelimeleri adı altında bilgisayar oyunları oynadığı ve aşırı sağcı ADF partisinin bir hayranı olduğu ortaya çıktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.