Bağdat hükümeti listeyi yayınladı: IŞİD'in üst düzey liderleri halen aranıyor

Bağdat hükümeti listeyi yayınladı: IŞİD'in üst düzey liderleri halen aranıyor

IŞİD'e karşı askeri operasyonlar sona ermeye yaklaşırken, örgütün üst düzey liderleri halen aranıyor.

Iraklı yetkililer geçtiğimiz gün bir en çok arananlar listesi yayınladı IŞİD'in lideri Ebubekir Bağdadi listede ikinci sırayı aldı. Bu liste, bir haftada Bağdat hükümetinin yayınladığı ikinci en çok arananlar listesi.

"İkinci liste daha tehlikeli"

Yayınlanan ilk arananlar listesinde IŞİD, El Kaide ve Baas Partisi mensupları yer almıştı. Bir güvenlik yetkilisinin ifadesine göre "ikinci listede yayınlanan kişiler ilk listede yayınlardan çok daha tehlikeli ve ilk listedekiler sadece Irak mahkemeleri tarafından aranmaktayken ikinci listedekiler uluslararası olarak aranıyor." Listede Ebubekir Bağdadi gerçek ismi olan İbrahim Avad İbrahim Ali el Bedri el Samarrai olarak anılmış.

Listedekilerin çoğu Iraklı

Bağdadi'ye ek olarak IŞİD'in komutan vekili Abdurrahman Mustafa el Kaduli, bilinen ismiyle Ebu Ala el Aferi ve 7 diğer Iraklı da son listede yer alıyor. Listede aynı zamanda iki Suudi, bir Ürdünlü, bir Yemenli ve bir Katarlı da bulunuyor. Yayınlanan ilk listede 60 şüpheli varken bunların biri hariç tamamı Iraklıydı. Iraklı olmayan isim, ülkesinden IŞİD'e adam kazandırmakla suçlanan Lübnanlı Maan Beşur. Bu listede yer alan isimlerin 28 tanesi IŞİD, 12 tanesi el Kaide ve 20 tanesi Baas Partisi mensubuydu.

Saddam'ın kızı da listede

Listede Saddam dönemindeki Saddam'ın Fedaileri paramiliter örgütünün üst düzey isimlerinden Fevaz Muhammed Mutlak da yer alıyor. Muhammed Mutlak daha sonra IŞİD askeri konseyinin bir üyesi haline gelmişti. Saddam Hüseyin'in kızı Ragat Hüseyin de ilk listede yer alıyordu.  Iraklı yetkililer Saddam Hüseyin'in kızını para başta olmak üzere birçok konuda IŞİD'e yardım etmekle suçluyordu.


Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.