İran: Afrin operasyonunun 'geçici' olduğu güvencesini aldık

İran: Afrin operasyonunun 'geçici' olduğu güvencesini aldık

İran'dan yapılan açıklamaya göre Çavuşoğlu, Afrin harekâtının geçici olduğuna dair güvence verdi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Tahran'da İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile bir araya geldi. İran'dan yapılan açıklamaya göre Çavuşoğlu, Afrin harekâtının geçici olduğuna dair güvence verdi.


İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Tahran'da Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, Suriye'nin daha fazla kan dökülmesine değil, barış ve güvenliğe ihtiyacı olduğunu söyledi.

Ruhani görüşmede Çavuşoğlu'na, Afrin'de yürütülen askeri harekâtın bir an önce bitirilmesi çağrısında bulundu. Ruhani, "İran ve Türkiye gibi ülkeler daha fazla kan dökülmesini ve yeni mülteci dalgalarını önleyebilecek güçtedirler" diye konuştu. Bir bölgedeki ülkelerin bağımsızlığı ve egemenliği tehlikeye girdiğinde o bölgede barış sağlanamayacağını belirten Ruhani; Türkiye, İran ve Rusya arasındaki işbirliğinin Suriye'deki barış süreci açısından önemli olduğuna dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.