El Kaide liderinden Batılı analistlere: Hatalarınızı bedavaya mı düzelteceğim?

El Kaide liderinden Batılı analistlere: Hatalarınızı bedavaya mı düzelteceğim?

Batılı uzmanları eleştiren Ahmed el Hamdan, Zevahiri'nin kitabından dikkat çeken bir pasaj paylaştı.

Küresel cihat grupları hakkındaki uzman görüşleri ile tanınan Ahmed el Hamdan, El Kaide lideri Dr. Eymen ez Zevahiri'nin kitabından bir pasaj paylaştı. 


Hamdan, Telegram kanalında yaptığı paylaşımda Batılı uzmanların hala cihat yanlısı grupları doğru analiz etmekten uzak olduğunu söyledi. 


Hamdan, Zevahiri'nin kitabından Batılı analistleri 'ti'ye aldığı bir bölüm paylaştı:


"Batılı analistler!


Dr. Eymen ez Zevahiri, William Mccants tarafından yönetilen  "Militan İdeoloji Atlası" adlı araştırmaya ilişkin söyle söylüyor:


Tuhaf bir şekilde, bu araştırma ABD ordusunun "Terörizmle Mücadele Merkezi" tarafından yayınlandı ve bana dair  1,5 sayfa rapor içeriyordu. (s.358-359) Bunu yazan herkesin doktorası olmasına ve ABD ordusunun onlarla gurur duyduğu gerçeğine rağmen,  rapor 13 tane yanlış içeriyordu.


Bana ilişkin hatalardan biri de-hayatım boyunca onlara hiç katılmamış olmama rağmen-14 yaşında Müslüman Kardeşler'e katıldığım iddiası.


Diğer 12 hataya gelince, onlar bu hataları kendileri bulmalı. Büyük bütçelerle fonlanırken, onların hatalarını bedavaya düzeltebileceğimi mi düşünüyorlar? Bilakis, bırakalım araştırsınlar ve yorulsunlar.


(“Fursan Taht Rayatu'n Nebi", 6. sayfa, dipnotlar)"


Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.