"PKK, Türkiye'ye karşı savaşma şartıyla 400 IŞİD'liyi serbest bıraktı"

"PKK, Türkiye'ye karşı savaşma şartıyla 400 IŞİD'liyi serbest bıraktı"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Mahir Ünal, PKK'nın birçok IŞİD mensubunu Türkiye ile savaşması için serbest bıraktığını dile getirdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Mahir Ünal, "Rakka, Afrin ve Deyrizor'da PYD'nin 400 DEAŞ'lıyı Türkiye'ye karşı savaşma şartıyla hapisten serbest bıraktığı teyit edildi." dedi.

Ünal, AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Toplantısı devam ederken düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Toplantıda Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın değerlendirmelerde bulunduğunu bildiren Ünal, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ve Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker'in ayrı ayrı sunum yaptıklarını, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın da ekonomik gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunduğunu anlattı.

Ünal, toplantıda olağan kongre süreçlerinin ele alındığını, uyum kanunlarıyla ilgili çalışmaların da değerlendirildiğini dile getirdi.

"400 IŞİD mensubu PYD tarafından serbest bırakıldı"

CHP'nin son 3 yıldan beri ısrarla kullandığı temel argümanlardan birisinin, "Türkiye'nin DEAŞ ve bölgedeki terör örgütleriyle birlikte hareket ettiğine dönük oluşturmak istediği algı" olduğunu belirten Ünal, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Biz Rakka'da PYD, YPG ve DEAŞ'ın ilişkisinin nasıl deşifre olduğunu da ortaya koymuştuk. Bu konuda yeni bir gelişmeyi daha sizlerle paylaşmak istiyorum. Özellikle Rakka, Afrin ve Deyrizor'da 400 DEAŞ'lı militanı, PYD'nin hapisten serbest bıraktığı ve Türkiye'ye karşı savaşma şartıyla serbest bıraktığı teyit edilmiş bilgisini de sizinle paylaşmak istiyorum. Bölgede kimler terör örgütleriyle beraber, kimler DEAŞ ile hareket ediyor, bunlar artık açık seçik görülüyor. Özellikle Amerika'nın 'DEAŞ'a karşı mücadele ediyoruz' tezini de çürüten bir ifade bu."

Ünal, "bölgede PYD'nin baskı ve zulmünün devam ettiğine" vurgu yaparak, "Özellikle Sincar'daki örgüt mensuplarının, çatışma bölgesindeki terörist unsurlara destek için bölgedeki Yezidi halka baskı uyguladığı, maddi durumu iyi olmayan Yezidilere örgüt adına savaşmaları halinde aylık 250 dolar maaş, gıda, yakacak ve benzeri yardımların teklif edildiği, Yezidi halkının büyük çoğunluğunun örgüt saflarına katılmayı kabul etmedikleri, maddi durumu iyi olmayan ve terör örgütünün baskılarına dayanamayanların da bölgeden kaçtıklarına dönük teyit edilmiş bilgileri de sizlerle paylaşmak isterim." diye konuştu.

PYD tarafından Rakka'dan Afrin'e takviye amacıyla örgüt mensuplarının kaydırıldığı bilgisini de paylaşan Ünal, "Söz konusu faaliyetin Rakka civarında yoğun şekilde unsur ihtiyacı ortaya çıkardığı ve bu çerçevede örgüt tarafından genç kızlara, adeta çocuk yaştaki gençlere dönük, zorla askere alma çalışmaları başlatıldığı, teşvik amacıyla gönüllü olarak örgüte katılanlara ev ve araba gibi vaatlerde bulunulduğu da teyit edilmiş bilgiler arasında." dedi.


Kaynak: Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.