Suriye sınırında İsrail savaş uçağı düşürüldü, tansiyon yüksek

Suriye sınırında İsrail savaş uçağı düşürüldü, tansiyon yüksek

İsrail-Suriye sınırında bir İsrail F-16'sının düşürülmesi sonrası gerginlik artarak devam ediyor.

İsrail-Suriye sınır bölgesinde olağanüstü hareketlilik bulunuyor, Esed rejimi kontrolündeki bölgeden fırlatılan füzeyle bir İsrail F-16'sının düştüğü bildiriliyor. Rejim tarafı, füze savunma sisteminin daha fazla uçağı düşürdüğünü duyurdu. Sınır bölgesinde yaşayanlar çok sayıda patlama sesi duyduklarını bildiriyor.


Bölgeden gelen bilgilere göre İsrail sınırını geçen İran'a ait bir insansız hava aracı İsrail tarafından düşürüldü. Bu aracın düşürülmesinin ardından İsrail'e bağlı savaş uçaklarının, rejimbölgesindeki insansız hava haracı kontrol üslerini vurmak için havalandığı ve bir üssün vurulduğu, İsrail Savunma Güçleri sözcüsü tarafından açıklandı. Yine ifade edilene göre rejim tarafından İsrail uçaklarına yönelik gerçekleştirilen atışlar sonucu, İsrail hava kuvvetlerine ait bir F-16 savaş uçağı düşürüldü. İsrail tarafına düşen uçağın pilotlarının yaralı olarak tahliye edildiği öne sürülüyor.

"Hava savunma sistemlerini vurdu"

Öte yandan İsrail ordu kaynakları tarafından yapılan açıklamada, başkent Şam yakınlarında Esed rejimine ait olduğu belirtilen 3 hava savunma bataryasının hedef alındığı açıklandı. 

Bölgeden aktarılan ilk görüntüler şu şekilde:

Düşürülen uçağın enkazına ait görüntüler de sosyal medya aracılığıyla paylaşıldı







Kaynak: Mepa News, Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.