Suriye rejimi: Araplar ve Kürtler birlik olup Türkiye'ye karşı direnmeli

Suriye rejimi: Araplar ve Kürtler birlik olup Türkiye'ye karşı direnmeli

Suriye'de Esed rejiminin dışişleri bakanı Faysal Mikdad Türkiye'ye karşı tehdit gibi bir açıklama yaptı.

Şam’da basın toplantısı düzenleyen Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad, ABD'nin Suriye'deki savaşı uzatmaya çalıştığını ve bu politikanın daha fazla sivil kaybına neden olduğu için telafisi imkansız sonuçlar doğurduğunu öne sürdü.

Suriye resmi haber ajansı SANA'ya göre Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı, Türkiye'nin Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili ''Afrin bölgesi Suriye topraklarının ayrılmaz parçasıdır'' vurgusunu yaptı.

''Suriye’nin kuzeyindeki Arap ve Kürt vatandaşlarımızı birleşerek Türk askerlerine direnmeye çağırıyoruz'' diyen Mikdad, Şam'ın 'bu saldırganlığı püskürtmek için gereken tüm tedbirleri aldığını' söyledi.

'BOŞ TEHDİT DEĞİL'

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı, Batılı ülkeleri de Suriye'ye hava saldırısı düzenlememeleri konusunda uyardı.

Suriye hava sahasını ihlal eden her uçağı tıpkı İsrail uçağı gibi düşüreceklerini söyleyen Mikdad, ''Ordu Suriye'ye saldırı düzenleyen her savaş uçağını düşürecektir ve bu boş bir tehdit değildir'' diyerek şöyle devam etti:

'İSTER İSRAİL, İSTER AMERİKAN, İSTER TÜRK UÇAĞI'

"Suriye seması güvenli bir şekilde kapatıldı. Elimizde, çok sayıda İsrail füzesini yok eden etkili hava savunma sistemleri var. Suriye hava savunma sistemleri, Suriye'ye saldıracak her uçağı vurmak üzere aktif hale getirildi. Bu, ister İsrail uçağı olsun, ister Amerikan uçağı olsun, isterse Türkiye ya da Suriye'ye zarar verecek başka bir ülkenin uçağı olsun, fark etmez."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.