Taliban Kandahar'da ilerliyor

Taliban Kandahar'da ilerliyor

Taliban savaşçıları tarafından Kandahar'da düzenlenen saldırıda birçok kontrol noktası ele geçirildi.

Taliban savaşçıları tarafından Kandahar'da düzenlenen saldırıda birçok kontrol noktası ele geçirildi.


Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Afganistan'ın güneyindeki Kandahar ilinin Niş ilçesinde Taliban savaşçıları tarafından Kabil hükümeti güçlerine yönelik saldırı gerçekeştirildi.

Niş ilçesi konumu:



Niş ilçesinde Taliban tarafından Kabil hükümeti ordu güçlerinin kontrol noktalarına yönelik gerçekleştirilen saldırıda en az 14 ordu personelinin öldüğü bilgisi aktarılırken, bölgedeki 2 kontrol noktasının da Taliban tarafından ele geçirildiği ifade edildi.


Öte yandan Taliban Sözcüsü Kari Yusuf Ahmedi tarafından yapılan açıklamada, Kandahar ilinin Niş ilçesinde düzenlenen saldırıda Kabil hükümeti ordu güçlerinden en az 17 kişinin öldürüldüğü, 2 kontrol noktasının da ele geçirildiği belirtildi.


Taliban sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, bölgede yaşanan çatışmalarda 4 Taliban savaşçısının da öldüğü veya yaralandığı ifade edildi.


Afganistan'da stratejik öneminin yanında sembolik olarak da taraflar arasında ayrı bir konuma sahip olan Kandahar ilinde Taliban geniş bir alanı kontrolü altında tutuyor.


Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.