İsrail Gazze'yi havadan ve karadan vurdu: 2 Filistinli yaralandı

İsrail Gazze'yi havadan ve karadan vurdu: 2 Filistinli yaralandı

İsrail'in dün gece savaş uçakları ve topçu birlikleriyle Gazze'ye düzenlediği saldırılarda iki Filistinli yaralandı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda 2 Filistinlinin yaralandığını belirtti. Kudra, yaralıların Refah kentinde bir hastaneye nakledildiği ve durumlarının ağır olmadığı bilgisini verdi.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Gazze'nin güneyinde İsrail'e ait askeri aracın geçişi sırasında bombanın infilak etmesi sonucu 4 askerin yaralandığı bildirilmişti. 

Yaralıların hastaneye kaldırıldığı ve 2'sinin durumunun ağır olduğu belirtilen açıklamada, olayın ayrıntılarına ilişkin bilgi verilmemişti.

İsrail Ordu Sözcüsü Tuğgeneral Ronen Manelis, yaptığı yazılı açıklamada, bölge istikrarını sarsan "tehlikeli bir saldırı" niteliğindeki olayın sorumlusunun Hamas olduğunu öne sürerek, "Gazze'de yaşananların, yer altı ve yer üstünde olanların tümünden Hamas'ı sorumlu tutuyoruz." ifadelerini kullanmıştı. Söz konusu saldırılar, 4 İsrail askerlerinin yaralandığı patlama sonrası gerçekleştirildi.

Gazze'den İsrail'e roket atıldığı iddiası

Öte yandan Yediot Ahronot gazetesinin internet sitesinde yer alan habere göre, Gazze'den İsrail tarafında atılan bir roket, Sha'ar Hanegev Yahudi yerleşim biriminde bir eve isabet etti. 

Maddi hasarın meydana geldiği saldırı nedeniyle yerleşimciler arasında panik yaşandığı belirtildi.


Kaynak: Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.